Vannak helyzetek, amikor a megfelelő cégértékelés vagyonokat érhet.

Érdeklődik a Cégértékeléssel kapcsolatban?

Kérjen díjmentes visszahívást!

Ezt az oldalt a reCAPTCHA védi, és a Google Adatvédelmi Irányelvei és Szolgáltatási Feltételei érvényesek.

Érdeklődik a Cégértékeléssel kapcsolatban?

Kérjen díjmentes visszahívást!

Ezt az oldalt a reCAPTCHA védi, és a Google Adatvédelmi Irányelvei és Szolgáltatási Feltételei érvényesek.
A cégértékelés számos esetben szóba jöhet, azonban legjellemzőbben üzletrész eladás és kockázati tőke bevonáskor merül fel. Ezekben az esetekben kritikus, hogy megfelelő módszerekkel értékeljék fel a céget, ezzel is alátámasztva a vételár indoklását. Egy légbőlkapott számmal, akár azonnal komolytalanná tehetjük magunkat és a céget, így a vevő visszaélhet az erőfölényével, vagy akár  elveszíthetjük az érdeklődését.

Mikor érdemes cégértéket megállapítani?

  • Üzletrész adás-vétel előtt
  • Kockázati tőke bevonása esetén
  • Generációváltás esetén
  • Hitelfelvétel alkalmával
  • Bizalmi vagyonkezelésbe adáskor

Generációváltás esetén is a legtisztább, ha felértékelik a céget, ezáltal pontosan látható, hogy mekkora növekedést érnek el az évek alatt az ifjabb generációk. Amennyiben félti a vállalkozás sorsának alakulását, akkor lehetőség van bizalmi vagyonkezelésbe adni a céget, így a jelentősebb vagyonelemek, ingatlanok, eszközök, jogdíjak, franchise elemek, vagy akár a teljes cégtulajdon kiszervezhető, amely felett onnantól a vagyonkezelő rendelkezik.

Hogyan működik a cégértékelés?

A cégértékelésre számos módszer létezik, az árbevételhez és profithoz kötött, a vagyonelemek szerinti, eredmények és a várható növekedési és nyereségességi kilátások alapján, az iparági trendek szerinti, a brand érték, a meglévő ügyfélkör és felhasználói bázis alapján és ezek összetett kombinációja szerint.

Szolgáltatásunk keretében 3-4 féle módszer szerint értékeljük a céget, ami alapján alakul ki az Ársáv, ami pontosabban megmutatja mekkora is lehet a valós cégérték. Mindezt adatokkal és kalkulációkkal alátámasztva, egy sok oldalas dokumentációban prezentálva.

A cégértékelés folyamat lépései

Felvesszük Önnel a kapcsolatot

Bekérjük a cégről a szükséges adatokat

Árajánlatot adunk

Szerződéskötés

Szerződés-
kötés

Kalkulációk elkészítése

Prezentálás

Az értékelés általában több hónapig tart, legjobb esetben is négy-öt hét, mivel sokszor alvállalkozóktól is szükséges bekérni adatokat. Az adatok 90%-át legtöbbször az ügyfélnek kell szolgáltatnia, a folyamat csak ezután tud elindulni. Az országgal kapcsolatos és az iparági trendeket és kockázatokat jellemzően külsős adatbázisokból is be tudjuk szerezni, a céggel kapcsolatos lehetőséget és kockázatokat azonban az ügyfél által adott céges információk alapján tudjuk felmérni.

Az árajánlat általában óradíjas, vagy sikerdíjas, vagy ennek a kettőnek a kombinációjából áll. A megkeresés után adunk egy előzetesen becsült munkaórát, amik az információk begyűjtéséből, a kalkulációkból, és a jelentés összeállításából áll.  Azonban jelzünk menet közben, amennyiben új információk merülnek fel, és úgy látjuk, hogy a becsült óraszám mégsem lenne elegendő a folyamat befejezéséhez.

Qualitas Weboldal anyagok » (1)

Hogyan óvhatja meg a cégvagyont?
Bizalmi vagyonkezeléssel.

Hogyan óvhatja meg a cégvagyont?

Bizalmi vagyonkezeléssel.

Magánszemélyként létrehozhat egy Vagyonkezelő céget, szerződéssel átruházza a vállalkozása jelentősebb vagyonelemei tulajdonát, vagy magát a cégtulajdont a bizalmi vagyonkezelőre, aki a megjelölt kedvezményezettek javára kezeli a vagyont. Az eredeti tulajdonos, vagyis a vagyonrendelő meghatározhatja, a vagyonkezelő személyét, és azt, hogy a vagyon kezeléséből származó nyereségnek kik és milyen arányban a kedvezményezettei, milyen arányban részesedhetnek. Rendelkezhet úgy, hogy a nyereség egy részét jótékony célokra szükséges fordítani, míg a többit a meghatározott személyek és családtagok között az előre meghatározott értékben kötelező felosztani.

A vagyonkezelő cégből származó jövedelmet nem tudja megtámadni senki, míg egy hagyományos végrendeletet igen. Ezzel kikerülhetőek a későbbi öröklésből származó veszekedések és bonyodalmak, illetve az is, hogy a családtagok eladhassák önkényesen magát a céget.

A vagyonkezelőnek átadott cégek esetében előfordulhat, hogy van egy 100 millió forintos ingatlana a cégnek, de az ingatlan csak 20 milliós értéken van benne a cégben, ekkor a vállalkozás piaci értéke és könyv szerinti értéke jelentősen különbözik. Vagyonkezelő cég esetén előfordulhat, hogy a bevitt vagyon eladása esetén nem kell a piaci ár és a könyv szerinti érték különbségét leadózni.

Kérjen visszahívást és vegye fel velünk a kapcsolatot!

Qualitas-logo-feher-ver2
Ezt az oldalt a reCAPTCHA védi, és a Google Adatvédelmi Irányelvei és Szolgáltatási Feltételei érvényesek.

Elérhetőségünk:

Irodánk címe:

1158 Bp. Késmárk utca 7/b. 1. em.
104. iroda

Nyitvatartásunk:

H-P: 8:30 – 16:00

Email:

info@qualitassystem.hu

Ügyfélszolgálat:

06 – 1 – 405 – 5215